#8
Julklappstips!
Gör egen ischoklad och lägg i en fin presentask. Det går att köpa fina formar som gör de lite mer speciella. En personlig julklapp bakad med kärlek är alltid uppskattad!
Hur man gör ischoklad:
Ca. 70 st
400 g mörk choklad, ljus choklad eller vit choklad
100 g kokosfett
Hacka chokladen fint.
Smält kokosfettet i en kastrull och tillsätt chokladhacket.
Rör blandningen slät och smaksätt 1/4 av smeten åt gången (se variationer i tipsrutan).
Häll smeten i en kanna med liten pip och fyll små konfektformar.
Ställ formarna kallt.
Man kan även smaksätta med exempelvis apelsinskal, kardemumma och kanel.
Gör egen ischoklad och lägg i en fin presentask. Det går att köpa fina formar som gör de lite mer speciella. En personlig julklapp bakad med kärlek är alltid uppskattad!
Hur man gör ischoklad:
Ca. 70 st
400 g mörk choklad, ljus choklad eller vit choklad
100 g kokosfett
Hacka chokladen fint.
Smält kokosfettet i en kastrull och tillsätt chokladhacket.
Rör blandningen slät och smaksätt 1/4 av smeten åt gången (se variationer i tipsrutan).
Häll smeten i en kanna med liten pip och fyll små konfektformar.
Ställ formarna kallt.
Man kan även smaksätta med exempelvis apelsinskal, kardemumma och kanel.
Kommentarer
Trackback