#3
Det är superenkelt att göra egen varm choklad! Här kommer ett recept från www.recepten.se
För två personer:
2 msk kakao
1 msk strösocker
1 dl vispgrädde
4 dl mjölk
Häll kakao och socker i en kastrull. Häll på vispgrädde.
Vispa till en jämn smet. Inga kakaoklumpar ska synas till.
Vispa ner mjölken.
Sätt på plattan och värm upp till önskad temperatur. Chokladen behöver inte värmas tills den kokar utan det räcker bara att den blir så varm som du vill ha den.
OBS! Eftersom det är mjölk i så var försiktig och lämna inte kastrullen själv för då finns det risk att det kokar över.
Servera direkt. Häll upp i koppar och vill man ha extra festligt, lägg på en klick vispgrädde och sikta kakao över.
För två personer:
2 msk kakao
1 msk strösocker
1 dl vispgrädde
4 dl mjölk
Häll kakao och socker i en kastrull. Häll på vispgrädde.
Vispa till en jämn smet. Inga kakaoklumpar ska synas till.
Vispa ner mjölken.
Sätt på plattan och värm upp till önskad temperatur. Chokladen behöver inte värmas tills den kokar utan det räcker bara att den blir så varm som du vill ha den.
OBS! Eftersom det är mjölk i så var försiktig och lämna inte kastrullen själv för då finns det risk att det kokar över.
Servera direkt. Häll upp i koppar och vill man ha extra festligt, lägg på en klick vispgrädde och sikta kakao över.
Kommentarer
Trackback